fredag den 6. januar 2012

Hellig 3 kongersdag

Så er julepynten pakket ned og støvet væk.
Nu kan vi igen trække vejret og glæde os til næste jul.
I aften er der igen arrangement i forsamlingshuset og kl. 24 mødes bygdens befolkning for at slukke juletræet.
Som jeg fortalte i går er det Hellig 3 kongersdag i dag.
Alle har fri kl. 12 og dagen igennem har vi haft besøg af det ene uhyggelige væsen efter det andet. Drengene klæder sig ud som uhyggelige damer og omvendt med pigerne. Væsenerne har smurt sovsekulør i ansigtet og er ukendelig, men det er meningen at vi skal gætte hvem de er. Derefter får de lidt slik og går videre til næste hus. I formiddag på skolen, kom der også sådan et væsen forbi, det er ikke kun børnene der klæder sig ud. Alle børn som voksne hvinede og skreg og var meget bange, indtil det gik igen.
Det er en tradition fra den hedenske tid og hvorfor det falder sammen med denne helligdag er der ingen forklaring på.Det var dejligt at få tidlig fri i dag så vi kunne nå at være lidt ude i dagslyset. Bodil bestiger en af de sjove sneformationer efter nattens storm. Jeg gik en lille tur ud mod fiskefabrikken, men blev som altid, advaret mod isbjørne. Var også omme og se om der stadig var lidt åbent vand, det var der. Der var såmen også en sejlende båd. 10 meter fra iskantet gik to fangere, det så ud somom de gik gennem isen for hvert skridt de to, så det gik langsomt med at komme ind til land. I det hele taget bliver vi noget begrænset i vores udfoldelse. Hvis jeg vil andre steder end der hvor snescooterne har kørt, er sneen dyb og kan ikke bære tunge danskere som os, så jeg synker i til knæene, for hvert skridt. Men en uges god frost kan vel hjælpe lidt på det?
Vi har fået et plejebarn, de næste par uger, mens en af vores kollegaer er på studietur med 9.kl. Hunden hedder Bambi og er en meget speciel grønlandsk slædehund! Den skal lukkes ind hver aften.......dog ikke her hos os. Hun bor hjemme hos sig selv og Niels tjener lidt penge på at passe og fodre hende.

2 kommentarer:

  1. Hallo.I have visited your interesting blog.Do You want visit the my blog for an exchange visit?Ciao.
    http://internapoli-city-2.blogspot.com/
    From Italy

    SvarSlet
  2. Hold op hvor er væsenet med den lyserøde plyds uhyggelig... :-)

    SvarSlet