mandag den 19. september 2011

Tai

I et par uger har vi haft en japansk sushikok boende. Thomas mødte ham på havnen hvor han havde tænkt sig at sove på bænken........så istedet har han sovet på vores sofa, imod at sørge for opvask og madlavning...god deal.
Han rejser verden rundt for at smage og spise specialiteter, så han passer jo som fod i hose her hos os!
Han har været på hvaljagt med flere fangere og hjulpet Thomas med båd og garn.
Han har smagt det ene og det andet, men har også selv stået for mange spændende måltider med udgangspunkt i friske råvarer her fra Kulusuk.
Tai er meget glad for vores riskoger....han har aldrig prøvet at koge ris uden!
Og vi har lært at i Japan spiser man primært runde ris, det vi kender som grødris og disse egner sig glimrende til sushiris


Al afskåret fisk, ben og skin laver han til den lækreste dybstegte snack...intet gå til spilde.

Gunkan-sushi med frisk ørredrogn
Thomas kan ikke lade sådan en chance passere og arrangere straks at 9. 10. klassen får lov at opleve Tai som gæstelærer:

Artikel fra Sermitsiaq 19. sept 2011



Stolte elever og deres lærer, Thomas fik japansk på skemaet. Til venstre sushi-kokken, Taiju Onuma, som det nok kan betale sig at tage godt imod. Foto: Lars-Peter Sterling

Grønlandsk laks på japansk

Elever i Kulusuk forvandlede nyfanget laks til sushi i hjemkundskab 
En japansk sushi-kok kom tilfældigt gennem Kulusuk i sidste uge, skriver Lars-Peter Sterling, skoleinspektør.
Taiju Onuma blev straks hyret af 9/10. klasse til et par timer i hjemkundskab med sushi på programmet.
Helt tilfældigt var en nyfanget laks på seks kilo til rådighed, og så blev der er ellers filetteret, skåret og kogt ris og rullet i tangplader.
Endelig blev herlighederne fortæret med spisepinde af elever, lærere og tilfældige gæster.



1 kommentar:

  1. Hvis ham Tai stadig er der, kan I så ikke liiiige høre ham, hvornår han forventer at lægge vejen forbi Mexico, så kan han nemlig godt låne vores sofa også!

    SvarSlet