torsdag den 1. september 2011

En af de første dage i Kulusuk

Da vi ankom til Kulusuk var vores hus ikke klar til indflytning, så vi blev indlogeret på Hotel Artic Wonderland Kulusuk. Vi fik to fine værelser, Frida og Niels delte det ene og Bodil, Thomas, jeg og de to undulatunger delte det andet . Undulaterne  boede på badeværelset og Bodil fik en fin og meget stor barneseng, så der var ikke meget plads tilbage.......

 Sådan så havet ud omkring hotellet, ja faktisk i hele området. Det er usædvanligt at der var så meget is i starten af august og grunden til mange forsinkelser. F.eks. at vores hus ikke var indflytnings klart. For selvom alle vores ting var ankommet og stod i containere på havnen, var der ingen tomme containere til at flytte den forrige beboers ting ind i. Og så længe isen lå så tæt var det meget vanskeligt for bygdeskibet at komme herud med tomme containere og andre ting.
 Turen fra hotellet til bygden var storslået de første mange gange vi gik den.
 Et af de første huse vi ser er den færøske sygeplejerskes, der er siden blevet malet med den maling der endelig nåede frem......det skulle vist have været brugt i forbindelsen med det kongelige besøg sidste eller forrige år.
 Her er vi ude på en vandretur i området bag bygden. Der løber en elv fra en stor gletscher gennem øen og ned til bygden. På denne tid af året er den ikke så stor og det kan lade sig gøre at krydse den nogen steder.
Vandet kan sagtens drikkes! Elven leverer også vand til vandsøen, der forsyner bygden, og vandet her er meget rent, det lugter ikke af klor og der går ingen slædevej over den om vinteren. Der er skrappe regler for hvor tæt hundene må tøjres på søen.
 Niels har besteget en sten.........så kan klatrevægge godt pakke sammen.
 Uden mad og drikke........i de 2 uger vi boede på hotellet nød vi godt af nogle helt fantastiske friskbagte boller hver morgen og sådan et par med skinke eller nutella var en rigtig god madpakke.

1 kommentar:

 1. Hej Fam. Bondegård
  Hvor er det bare skønt at kunne følge jer fra dag til dag nu.. :-)
  Det ser spændende ud alt sammen.
  Skulle hilse fra hele familien Bartholin/ Henningsen

  Klem fra Bellinge Banden

  SvarSlet