torsdag den 10. november 2011

Grønt er sundt!


Mens i sidder og mæsker jer i andesteg o.l. sender vi jer alle sunde tanker her oppe nord fra. Vi fejre Mortens aften med en dejlig linsesuppe ala Mulligatony. Det er de sidste linser vi har og de skal nydes! Har sendt mange tanker til Gry, der i sommer rådede mig til at medbringe linser, kikærter og bønner....men jeg var sikker på tørvarer, der kan holde sig i årevis, måtte være på hylderne, også her i Kulusuk!
Havde ikke kalkuleret med at spisevanerne her, ikke er de samme som i DK. 


Da Jacob og Jutta var på besøg, medbragte de noget så eksklusivt som agurk, salat, tomater og lækker olivenolie. Det blev til denne delikate salat, som vi måtte forevige som et dejligt minde, og noget vi alle glæder os til at smage igen.......til sommer når vi kommer til DK


Jeg lokkede Thomas til at tage nogle billeder i butikken, desværre løb kameraet tør for batteri efter 2 stk. Det første viser "køleafdelingen". Det er kun Tuborgkøleskabet, der er koldt. De to andre køler ikke, men lyset virker! Men æg, yoghurt, smøreoste og mayonaisesalater holder sig overraskende længe ved 26 grader.


Dette er så grøntafdelingen! og halvdelen af chipsene!! Nej det er ikke helt sandt, udenfor billedet er der også en hylde med løg. Disse vare bliver sat frem i butikken når de kommer og står så fremme ved en god stuetemperatur indtil det er solgt eller kan smides ud!
Vi glæder os til det sidste skib kommer, det skulle være kommet i sidste uge, men blev udsat og ligenu har vi meget kraftig storm med masser af nedbør og storisen fra nord er kommet, så det bliver spændende skibet det kan komme ind når det kommer. Men vi ved at der står for en mindre formue af fryse- og tørvarer inde på havnen i Tasiilaq.

Som i nok kan forstå er fiskeriet slået fejl i år....ingen laks og ingen torsk, hverken for Thomas eller de andre fangere i bygden. De glædre sig bare til de stor sæler kommer flyden ind med storisen.......vi vi glæder og til frossent dansk okse- og lammekød!4 kommentarer:

 1. Lisa siger:
  - men de ku sgu da lige ha fyldt køleskab op, der faktisk køler. De er sære de grønlændere ...

  SvarSlet
 2. kære sofie
  jeg må sende jer en nødhjælps pakke straks :)
  citron og hvidløg :) og de verse så du kan komme igang med at lave spirer
  knus gry

  SvarSlet
 3. yes yes :) det virker har lige fået hjælp af den kvikke i stuen

  SvarSlet